Blogg

Systembolaget Halmstad – för en roligare fest

Halmstad kännetecknas kanske främst av Tylösands fyra kilometer långa sanddyner som varje år lockar semesterfirare från hela världen. Hit kommer man för sol och bad men också för puls, fest och strandpartyn som för många brukar förknippas med alkohol. Det är här Systembolaget kommer in i bilden. De finns till så att festen kan fortsätta att vara rolig för alla inblandade.

Systembolaget Halmstad öppettider

Systembolaget EurostopÖppet klockan 10–20 på vardagar och 10–15 på lördagar
Systembolaget KöpmansgatanÖppet klockan 10–19 på vardagar och 10–15 på lördagar
Systembolagets ombud Matöppet på BrearedsvägenÖppet klockan 9–19 på vardagar och 9–15 på lördagar
Systembolaget FlygstadenÖppet klockan 10–19 på vardagar och 10–15 på lördagar

Brett sortiment med något för nästan alla

Fruktiga, mousserande viner, lyxiga lagrade starkdrycker och öler som kittlar smaklökarna vare sig man föredrar mörkt och fylligt eller strävt och friskt. Samtliga dryckesvaror lämpade som trevliga komponenter till flådiga partyn och bjudmiddagar. Kruxet är ju bara att med lite fantasi och skaparlust skulle allt detta gå att förvandla till häxbrygder som skulle kunna få vilken tonårsfest som helst att förvandlas till en grisig katastrof som slutar på akuten.

Därför har man tagit beslutet att begränsa försäljningen av alkohol i Sverige och för att kunna göra det stiftade man Systembolaget. Det skulle kunna gå att likna Systembolaget vid ett omsorgsfullt storasyskon som håller upp håret medan du kräks … fast innan det händer.

Systembolagets historia

Systembolaget gör inte riktigt som andra. Istället för att marknadsföra generösa öppettider och attraktiva erbjudanden satsar man starkt på kundservice med rådgivning om sortiment och smakkombinationer samt information om riskerna som finns med alkohol. Det kan tyckas vara en märklig affärsmodell men är egentligen ganska vettigt, om man tänker efter.

Systembolaget bildades 1955 som ett steg i ett led av statliga åtgärder för att begränsa befolkningens alkoholintag. Man satte upp tydliga regler om såväl vem som får handla som när, genom att begränsa öppettiderna. I Sverige finns idag 440 butiker och ombud som säljer alkoholhaltiga drycker till den som är över 20 år, nykter och inte misstänks handla med syftet att sälja vidare till minderårig.

Minutiös noggrannhet på Systembolaget Eurostop Halmstad

För att personalen som arbetar på Systembolaget ska kunna vara säkra på att de inte råkar sälja alkoholhaltiga dryckesvaror till någon som är under 20 år ska de begära legitimation för samtliga konsumenter som bedöms vara under 25 år. Det är inte för att vara jobbiga eller glädjedödande, utan för att de bryr sig, precis som den där storebrorsan eller syrran som håller upp håret. 

Just i Halmstad är man faktiskt lite extra noggrann. Faktum är att Systembolaget Eurostop Halmstad är en av de butiker som har fått allra bäst resultat i samtliga tester gällande ålderskontroller. De har klarat vartenda ett, varenda gång, vartenda år. Det är hängivenhet!

Sortiment och tillgänglighet på Systembolaget i Halmstad

I Halmstadsområdet finns tre Systembolagsbutiker samt ett ombud som tillsammans täcker öppettider mellan 9–20 på vardagar och 9–15 på lördagar. På söndagar håller Systembolaget stängt. Systembolaget Eurostop Hallarna ligger på Prästvägen 1 och är en av cirka 90 butiker som utgör Eurostops handelsområde med direkt anslutning till E6:an. Butiken röstades fram som Sveriges bästa Systembolag 2007. 

Systembolaget på Köpmansgatan 5 ligger mitt inne i stadskärnan med närhet till Tylösand. Systembolagets ombud Matöppet, ligger på Brearedsvägen vid Simlångsdalens vildmarksområde och är den butik i Halmstad med mest omfattande öppettider. 

I november 2014 öppnade Systembolaget en ny butik i Flygstaden. Området ligger i direkt anslutning till Halmstads flygplats och nås enkelt från väg E20. Systembolaget Flygstaden Halmstad erbjuder ett fast sortiment med omkring 2 400 drycker samt ett tillfälligt sortiment baserat på säsong och lokal tillgänglighet. Man satsar även en hel del på ekologiskt, hållbart och alkoholfritt.

Lokala produkter på Systembolaget Flygstaden Halmstad

 • Cid Kaktus/Lime
 • Halmstad Crush 2 sorter
 • Three Hearts Extra Strong
 • Stockholm Festival 2 sorter
 • Crocodile Lager
 • Three Hearts Premium Lager
 • Wapnö 7 sorter
 • Halmstad Brygghus 11 sorter
 • Strandlida Bryggeri 4 sorter
 • Imperiebryggeriet 2 sorter
 • Rupert Knekt Lagrad Vinteröl
 • Pan de muerto
 • Chasing Alaia
 • Midas Golden Pilsner

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

X