Blogg

Katia Mosally

Katia Mosally är en svensk-syrisk jurist och marknadsförare inom musikbranschen. Hon gjorde sig ett namn när hon bidrog till framgångarna bakom det svenska bandet The Foos framgångar, vilket landade ett prestigefyllt jobb på Capitol Records i Los Angeles.

2019 tillkännagavs det att hon skulle bli jurymedlem i svenska Idol.

Snabbfakta om Katia Mosally

Ålder35 år
Arbetar somProducent, marknadsförare, tv-profil.
ArbetsgivareCapitol Records i Los Angeles
BosattSverige och Los Angeles
UtbildningJuristutbildning på Harvard och Glasgow University

Katia Mosally och The Fooo/FO&O

The Fooo var ett svenskt musikband som bildades 2013. Bandet bestod av Oscar ”Ozzy” Molander, Felix Sandman, Omar Rudberg och Academicsports stjärnan Hossein ”Pedro” Alizadeh.

The Fooo startade som en YouTube-kanal där de skulle lägga upp coverlåtar av populära artister. De blev först populära i Sverige efter att deras cover av Justin Biebers ”Baby” blev viral. Bandet har sedan dess släppt två studioalbum och flera singlar, varav många har hamnat på de svenska listorna.

Katia Mosally jobbade i teamet som lanserade och marknadsförde gruppen – i samarbete med Justin Biebers producent.

The Fooos musik är främst bubblegum pop med inslag av danspop och tonårspop. Deras debutalbum, Off the Hook (2013), nådde en toppnotering som nummer två på den svenska albumlistan.

Den juridiska tvisten med namnet

2016 meddelade bandet att de skulle byta namn till FO&O på grund av juridiska skäl – då det var för snarlikt det etablerade bandet “The Foo Fighters”. De fortsatte dock att uppträda och släppa musik under namnet The Fooo.

Som teammedlem med juridisk utbildning kan man anta att Katia Mosally var involverad i de juridiska rundorna kring namnbytet.

Efter sitt prestigefyllda arbete med The Fooo började Katia Mosally arbeta med skivbolagen Sony Music och Universal Music i Sverige. Sedermera tog hon steget upp och började jobba på Capitol Records i Los Angeles i USA.

Artister som Katia Mosally jobbat med

Under sin tid med Capitol Records har Katia fått möjligheten att jobba med artister som:

  • Ariana Grande 
  • Lady Gaga
  • Shawn Mendes
  • Billie Eilish
  • Kendrick Lamar
  • Katy Perry

Idoldomare i säsong 17

I sjuttonde säsongen av svenska Idol blev Mosally ny jurymedlem och ersatte därmed Nikki Amini. 

FAQ om Katia Mosally

Det är många frågor kring den framgångsrika Katia Mosally som figurerar på nätet. Här kommer svaren på några av de mest ställda frågorna.

Har Katia Mosally instagram?

Ja, du hittar lätt Katias instagram genom att skriva in hennes namn. I dagsläget har hon över 52 000 följare och har lagt upp över 500 poster där hon delar med sig av vardagen i sitt glamorösa liv.

Finns Katia Mosally på Wikipedia

Ja, det finns en kort artikel på Wikipedia om Katia Mosally. Men du får reda på mer om henne genom att läsa denna artikel då den innehåller mer om saker som du kan vara nyfiken på om henne.

Vilka är Katia Mosallys föräldrar?

Katias föräldrar kommer ursprungligen från Syrien, men bor numer i Alvik där Katia även växte upp.

Har Katia Mosally verkligen gått på Harvard?

Ja. Katia Mossally har studerat juridik både på det prestigefyllda Harvard samt på Glasgow University. Hon kan därmed praktisera som advokat och har säkerligen haft mycket nytta av dessa färdigheter i sitt jobb på Capitol Records.

Har Katia Mosally ett telefonnummer?

Som framgångsrik chef på ett av världens mest inflytelserika skivbolag har hon nog mer än bara ett telefonnummer. Men dessa är med största sannolikhet inga som sprids runt då hon skulle bli nedringd dagarna i ända. 
Katia Mosally delar gärna med sig av sig själv som person men värnar om sitt privatliv. Bland annat nämner hon inte sina familjemedlemmar vid namn och hon har inte ens berättat vem hennes pojkvän är – för att ge dem alla chans till privatliv.

Chansen att få tag på Katia Mosallys telefonnummer är därmed väldigt, väldigt liten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

X