Blogg

En Casio klocka – väl investerade pengar

När det kommer till klockor som drivs av kvartsverk, hör Japanska Casio till en av pionjärerna. De är även kända för att tillverka både tåliga och hållbara klockor. Att köpa en Casio klocka är förhållandevis enkelt, då det finns gott om återförsäljare av Casio klockor, och det i princip inte råder några kötider eller leveranstider. Casio är med andra ord en idealisk klocka för dig som önskar en kvalitetsklocka.

Snabba fakta om Casio:

Vad?Ett välkänt klockmärke
Varifrån?Casio kommer från Japan, närmare bestämt från Tokyo
När?Casio började tillverkas 1946

Var tillverkas Casio klockor?

Var tillverkas då de populära Casio klockorna? Företaget Casio grundades 1946 i Tokyo i Japan av Tadao Kashio, i efterdyningarna av andra världskriget. Casio är ett av de många företag som hjälpte till att snabbt lyfta Japan ur den fattigdom och misär som kriget skapat. Tillverkning sker fortfarande i huvudsak vid företagets fabriker i Japan.

Utöver att tillverka klockor, tillverkar Casio även en rad andra elektroniska produkter, såsom miniräknare, synthar, digitalkameror och handdatorer.  Huvudkontoret ligger i Shibuya, som är ett område i de västra delarna av Tokyo.

Casio tillverkar många olika typer av klockor i en rad utförande och modeller. Klockorna säljs i många välsorterade klockaffärer, men du kan även hitta dem på till exempel Tradera som brukar saluföra en stor mängd Casio klockor. Du kan även hitta Casio klockor som säljs av privatpersoner på Blocket och andra marknadsplatser på nätet.

Att ställa in tiden på en Casio klocka

Casio klockor är kända för att ha många elektroniska finesser, men även för att vara lätta att hantera. Det är till exempel inte svårt att ställa om en Casio klocka. Det är enkelt att ändra  både tid och datum men även andra inställningar.

Om man däremot vill göra fysiska ingrepp i sin klocka, bör man kontakta en urmakare, och då helst en urmakare som är certifierad för, eller utbildad på att reparera och serva Casio klockor. Detta gäller även om man vill ta bort länkar från en Casio klockas armband. Även om detta går att utföra själv, kan det bli problem med garantier och liknande om man ger sig på detta ingrepp.

Eftersom Casio är en populär och mycket spridd klocka, är det som regel aldrig svårt att få tag i en urmakare eller klockaffär som är specialiserade på att serva och laga Casio klockor i de flesta större städer

Varför stannar sekundvisaren på en Casio klocka ag1000?

Då Casio är en vanlig klocka, så är det enkelt att hitta svar på många frågor bara genom en enkel slagning på nätet. Frågan här ovan i rubriken, är inga problem att besvara. Om man googlar, “varför stannar sekundvisaren casio klocka” kommer man att få mängder med svar som snabbt kan avhjälpa problem med ens klocka.

Casio tillverkar klockor för alla tillfällen och behov. Världens tåligaste Casio klocka är förmodligen den omåttligt populära G-shock modellen. Denna klocka används av bland annat polis, brandkår och militär i många länder, just för att den anses vara så tålig.

G-shock Casio finns i en variant som vit digital klocka. En variant som är väldigt populär då den sticker ut och avviker från många andra klockor i samma segment just med anledning av dess ovanliga färg. Överhuvudtaget är Casio känt för sina många valmöjligheter och variationer.

Urverket i Casio

Vilken typ av qvarts eller quartzverk har Casio klockor? Vilket kvartsverk som sitter i klockan beror på vilken Casio Modell det rör sig om. Vissa Casio klockor drivs av solenergi, medan andra har traditionella kvartsverk.

Generellt är dock Casio klockor försedda med batteri, och har inte självuppdragande urverk. Självuppdragande urverk sitter som regel endast i mycket dyra och exklusiva klockor som Rolex, Breitling och Omega.

Med detta sagt är Casio absolut ingen dålig klocka. Sett till prislappen är Casio en mycket prisvärd klocka som generellt är av hög kvalitet och ger sin ägare en pålitligt information om tiden under många år. 

Att investera i en Casio är alltså ingen dålig idé, då det är lätt att hitta en urmakare som kan serva klockan och beställa nya reservdelar om så skulle behövas. Casio kan, efter många år i branschen ses som en marknadsledande digital klocktillverkare, med stor japansk precision.

Bästa med Casio:

  • Hög precision
  • Bra kvalitet
  • Stort urval
  • G-shock, den tåliga superklockan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

X