Två hamburgerentusiaster, kött, bröd och en gemensam dröm om riktigt goda burgare. Så började sagan om Bun Meat Bun. Nu finns restauranger på fem olika orter och det gemensamma ledordet är kvalitet. Allt från hamburgare till milkshakes tillagas på beställning med förstklassiga råvaror.
Snabb(mat)fakta om Bun Meat Bun
Verksamhet: | Hamburgerrestaurang med servering och avhämtning |
Grundades: | Registrerades 2012, första restaurangen öppnade 2014 |
Ägare: | Stefan Falk och Mattias Wall |
Koncept: | En fantastisk matupplevelse med hamburgare av hög kvalitet |
Omsättning: | Strax över 44 miljoner 2021 |
Från en till fem under åren som gått
Den första Bun Meat Bun-restaurangen öppnades 2014 i Farsta Strand i Stockholm och blev snabbt en höjdare för hamburgerälskare. Det som startade som en pop up-satsning blev snart en etablerad verksamhet som nu finns på fem olika orter.
Här kan man käka hos Bun Meat Bun
Här följer adress och kontaktinformation samt vilka öppettider som gäller för de olika restaurangerna. Håll till godo.
Bun Meat Bun Farsta
Adress: Brattforsgatan 19, 123 50 Farsta
Telefon: 08-12 05 91 65
Öppettider:
Måndag till torsdag 11.30-20.00
Fredag 10.30-21.00
Lördag 12.00-21.00
Söndag 12.00-20.00
Beställningar kan göras via webben, dock inte per telefon. Restaurangen är kontantfri.
Bun Meat Bun Jakobsberg
Adress: Järfällavägen 92, 177 41 Järfälla
Telefon: 076-624 12 20
Öppettider:
Måndag – Torsdag 10.00 – 20.00
Fredag 10.00 – 21.00
Lördag 11.00 – 21.00
Söndag 11.00 – 20-00
Restaurangen är kontantfri.
Bun Meat Bun K25
Adress: Kungsgatan 25
Telefon: 0723-78 79 45
Öppettider:
Måndag – Lördag 10.30 – 20.00
Söndag 12.00 – 17.00
Restaurangen är kontantfri.
Bun Meat Bun Mariehäll
Adress: Bällstavägen 36, 168 65 Bromma
Telefon: 0707-33 11 28
Öppettider:
Måndag till torsdag 11.30-20.00
Fredag 10.30-21.00
Lördag 12.00-21.00
Söndag 12.00-20.00
Beställningar kan göras via webben, dock inte per telefon. Restaurangen är kontantfri.
Bun Meat Bun Söderhallarna
Adress: Medborgarplatsen 3, 118 26 Stockholm
Telefon: 0707-26 90 98
Öppettider:
Måndag – Torsdag 10.00 – 20.00
Fredag – Lördag 10.00 – 21.00
Söndag 11.00 – 20.00
Beställningar kan göras via webben, dock inte per telefon. Restaurangen är kontantfri.
Vad är grejen med Bun Meat Bun?
Ibland är det enkla precis vad människor vill ha men det får inte bli så enkelt att man tappar kvaliteten. Därför har Bun Meat Bun satsat på riktigt fina råvaror, en väl beprövad stekteknik samt amerikanska potato roll-bröd som bakas lokalt. Häng med!
Såhär gör man en Bun Meat Bun- burgare
Mald, färsk högrev formas till burgare som innan själva stekningen plattas till med en vikt. Detta kallas smashed burgers. På det här sättet får köttet en bredare stekyta och biffen blir ganska platt. Efter stekning läggs köttet på fluffigt potatisbröd som suger upp lite av köttsaften. Tillsammans med olika tillbehör som ost av olika slag, bacon, silverlök eller varför inte pickles, blir det en smakrik helhet. Till denna hamburgare serverar gärna Bun Meat Bun sina tunna potatisstrips med skal för smakens skull och något gott att dippa i som exempelvis en majonnäsdressing.
Något att dricka till?
Om man vill ha något annat än en vanlig läsk eller festis till sin burgare är Bun Meat Buns egna milkshakes ett lyxigt alternativ. Alla shakes görs på beställning och består bland annat av glass från Lejonet och Björnen.
Lika men olika på menyn
Även om konceptet och råvarorna är desamma på alla Bun Meat Buns restauranger kan menyn variera en aning från ett ställe till ett annat. Den meny som finns på K25 kan alltså se lite annorlunda ut än den i Sundbyberg, men man känner alltid att det är Bun Meat Bun.
Låt dig inte luras
Bun Meat Bun jobbar alltså med hamburgare och inte så kallade meat buns som är något helt annat. Den som till exempel söker på “how to make meat buns” på internet får recept på kött inbakat i deg som sedan gräddas, ångas eller friteras. En köttfylld bulle helt enkelt och ingen hamburgare.