Blogg

Allt om Åsa Ingrosso

Som maka till restaurangmogulen Emilio Ingrosso har Åsa Ingrosso blivit känd. Åsa, som arbetar med inredning, är en viktig kugge i paret Ingrossos restaurangverksamhet då hon formger alla deras enheter. För att visa upp sina alster använder Åsa Ingrosso instagram och där kan följarna få en inblick i hennes liv.

Några snabba fakta om Åsa Ingrosso

NamnÅsa Ingrosso
Född1974
YrkeInredare, krögare
Åsa Ingrossos bloggwww.asaingrosso.com 

Åsa Ingrosso – ingift i Sveriges kändaste familj

Långt innan Åsa Ingrosso träffade sin man, Emilio, arbetade hon med form och estetik. Efter skilsmässan från sin första man startade hon ett keramikföretag som till och med blev populärt bland Sveriges kungligheter. Hennes karriär som keramiker blev dock inte långvarig utan istället valde Åsa att lämna Sverige. 

Den nyskilda tvåbarnsmamman Åsa bestämde sig för att starta ett nytt liv på den soliga ön Mallorca och hennes plan var att starta ett skoföretag där, under eget namn. Just skorna var faktiskt det som ledde henne till den stora kärleken Emilio. Åsa hade fått tips om att kontakta Emilio Ingrosso då han sades ha ett bra nätverk som kunde hjälpa till med Åsas dröm om ett skoföretag.

Istället för skoföretag uppstod kärlek och Åsa kastades in i Emilios verksamhet där hans nyöppnade italienska restaurang stod i fokus. Restaurangvärlden var helt ny för Åsa men hon hittade snabbt sin plats i det hela och kom att ansvara för estetiken på restaurangen. 

Det var dock inte bara restaurangvärlden som var ny för Åsa. Som flickvän till den före detta dansaren och maken till Pernilla Wahlgren, Emilio Ingrosso, blev hon även en del av en av Sveriges mest kända familjer. Åsa som tidigare levt ett helt anonymt liv fick snabbt vänja sig vid skvallerpress och intresserade blickar. 

Med Emilio Ingrosso kom även tre bonusbarn:

  • Oliver Ingrosso
  • Bianca Ingrosso 
  • Benjamin Ingrosso

Så använder Åsa Ingrosso instagram för att marknadsföra sig

Som så många andra finns Åsa Ingrosso på Instagram. Via den populära appen kan följare ta del av det arbete Åsa bedriver dagligen. Självklart väljer Åsa Ingrosso inredning som främsta fokus i sina kanaler men även vardagsliv och familj har letat sig in under åren. 

När Åsa inredde Bianca Ingrossos lägenhet var det många som imponerades av den maximalistiska hotellstilen Åsa valde. Genom denna lägenhet fick Åsa Ingrosso insta-följare att hitta till hennes konto och många tryckte snabbt på “följa-knappen”. Kontots storlek exploderade och följarantalet var plötsligt uppe i hundratusentals. Ett mycket bra betyg för Åsa och hennes inredning.

För den som letar inspiration till hur man kan inreda klokt på en liten yta har “åsa ingrosso lägenhet” blivit populära sökord. I Åsas och Emilios övernattningslägenhet i Vasastan har Åsa fått tänka till för att skapa en lyxig känsla på liten yta. Vardagsrummet har hon delat i två för att på så vis skapa ett separat sovrum på lägenhetens få kvadratmeter. En glasvägg skiljer rummen åt och denna idé har många människor kopierat i sina egna hem. 

Ofta väljer Åsa Ingrosso design som andas hotell och kvalitet. Möblerna är stora och inbjudande samtidigt som färgerna är sobra och välmatchade. Material som sammet och marmor letar sig in i en åsa ingrosso-inredning och accenter av metall är vanligt förekommande.

Därför blev Åsa Ingrosso ung fostermamma

Utöver Emilios barn innehåller familjen Ingrosso även Åsas två barn; Lina och Anton. Redan som 21-åring fick Åsa Ingrosso barn med sin dåvarande make Kristian Björling. Då Åsa själv växt upp i en familj som tog emot fosterbarn valde Åsa också att bli fostermamma. Långt innan hon ens fyllt trettio år hade Åsa Ingrosso både egna barn och fosterbarn i huset. 

Samtidigt renoverade hon familjens villa, en renovering som hon berättat söndrade hennes äktenskap med sina barns pappa. Att ha många järn i elden var något normalt för Åsa men till slut orkade inte hennes kropp med det höga tempot, trots Åsas Ingrossos ringa ålder, och efter att hon och första maken separerat blev Åsa utbränd.

Uttrycket “inget ont som inte för något gott med sig” kom dock att stämma för Åsa Ingrosso. Efter utbrändheten behövde hon miljöombyte och det var då hon valde att blicka mot Mallorca – en flytt som ledde henne till hennes stora kärlek Emilio. Sedan 2015 är Åsa och Emilio gifta. På Åsas sidor i sociala medier får man se allt från Åsas make till när Åsa hittat nya smycken eller designat en lampa. Allt för att inspirera sin publik.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

X