Ekonomi3 spartips du inte får missa

3 spartips du inte får missa

-

Att spara pengar är enkelt, men bara om man vet hur man gör. De svenska hushållen sparar alldeles för lite, och om de visste hur enkelt det är hade de sparat betydligt mer. Att spara pengar är även roligt, samt att det bidrar till mer säkerhet och ett bättre liv på det stora hela, därmed är det något som absolut inte bör förbises.

Men hur sparar man pengar då? Om du gillar sport och betting kan du exempelvis spara pengar genom att spela hos rätt aktör. Om du tar del av odds live bör du hitta det spelbolag som erbjuder bäst odds, något som ökar dina chanser till vinst, vilket gör att du faktiskt “sparar pengar” gentemot om du hade valt det spelbolag som erbjuder sämre odds.

Men det finns även massvis med andra saker som du kan göra, och detta ska vi titta lite närmare på idag!

3 viktiga spartips du bör implementera i ditt liv

Nedan är viktiga exempel:

Handla begagnat

Det mesta går att handla begagnat. Det finns massvis med second-hand-butiker runt om i landet, och tjänster som Facebook Marketplace och Tradera gör det busenkelt att hitta allt från bilar och cyklar, till kläder, inredning och böcker med några få knapptryck.

Här får du möjlighet att spara massvis med pengar, samtidigt som du gör miljön en stor tjänst. Du ger även motparten en möjlighet att få in en extra slant på något som de annars möjligtvis kastar ner i soptunnan. Win-win-win!

Ta med egen kasse till affären

Köper du fortfarande en ny kasse varje gång du handlar mat? Aj, aj, aj! Det kostar massvis med pengar, men är även väldigt dåligt för miljön. Det är betydligt bättre att ta med sig egna kassar istället, något som många faktiskt gör i dagens samhälle.

5 kronor här och 5 kronor där kanske inte känns som särskilt mycket pengar, men blir faktiskt väldigt stora pengar i det långa loppet. Se till att du köper en kasse av hög kvalité, på så sätt kan du använda den i flera år.

Låna istället för att köpa

Behöver du ett särskilt verktyg för att sätta upp en hylla? Eller behöver du en skiftnyckel för att kunna byta däcken på bilen? I sådana fall behöver du i de flesta fall inte ge dig iväg till affären. Någon i din familj eller bekantskapskrets har förmodligen vad du letar efter, eller varför inte en granne?

Om du verkligen vill spara pengar kan du spara tusentals kronor på att låna istället för att köpa, och kan självklart även hjälpa personer i din närhet att göra samma sak.

 

Senaste nytt

Säkerställ din ekonomiska framtid – prioritera dina val!

Att säkerställa din ekonomiska framtid är viktigt för att du ska kunna nå dina mål. Det innebär att det...

Fördelar med att bo på landsbygden

Oavsett om du är uppvuxen på landet, eller om du är en stadsbo som funderat på att lämna stan...

Vad är cobots?

Ordet cobots är en förkortning av de två engelska orden collaborative robots, vilket på svenska betyder samarbetande robotar. Det...

Grand design Sverige

Med Mark Isitt som vägledare få vi ta del av ny och spännande arkitektur, personliga boenden och stor design....

TV4 Dömd för Smygreklam i HD

Efter en långdragen rättsprocess har Högsta Domstolen nu dömt TV4 för smygreklam. Livesändningarna av Triss, Lotto och Keno i...

Allt om Åsa Ingrosso

Som maka till restaurangmogulen Emilio Ingrosso har Åsa Ingrosso blivit känd. Åsa, som arbetar med inredning, är en viktig...

Måste läsning

Säkerställ din ekonomiska framtid – prioritera dina val!

Att säkerställa din ekonomiska framtid är viktigt för att...

Fördelar med att bo på landsbygden

Oavsett om du är uppvuxen på landet, eller om...

Relaterat
till dig