BloggHur tar man bort Instagram konto?

Hur tar man bort Instagram konto?

-

Instagram har över en miljard aktiva användare i månaden och är en av världens största sociala medieplattformar. På Instagram finns allt från kändisar som gör reklam för sina nya produkter, till din granne som lägger ut bilder på barnbarnen. Det finns husdjurskonton, konton om lyxbilar och konton om stickning och handarbete.

Men kanske har du tröttnat på instagram. Kanske är du redo att gå över till en annan plattform, eller helt sluta med sociala medier. Oavsett anledning kanske du undrar hur tar man bort Instagram konto. 

Du kan inte ta bort ditt Instagram konto på mobilen om du försöker i appen. Du behöver antingen gå till Instagrams hemsida, eller deras hjälpcenter. Där följer du enkelt steg-för-steg-guiden. Tänk på att du behöver kunna ditt användarnamn och lösenord. 

Hur tar man bort privat konto på Instagram?

Om du vill att andra inte ska kunna se ditt konto behöver du inte radera det helt, utan kan istället göra det privat. På så vis kan bara dina godkända följare se vad du lägger ut. Om du inte godkänner någon som följare kan bara du se kontots innehåll.

Hur tar man bort konto ett Instagram konto som är någon annans?

Hur går du tillväga om du ser något opassande på Instagram och vill radera någon annans konto? Du kan bara radera dina egna konton, men om du ser något som inte hör hemma på Instagram kan du antingen anmäla endast inlägget, eller hela kontot. Det kan du göra direkt i appen och du kommer då direkt till Instagrams eget anmälningsformulär. Instagram tar sedan en titt på anmälan och gör en bedömning kring om innehållet får vara kvar eller inte. Du får uppdateringar kring din anmälan direkt i appen. Ingen kan se att det är du som har anmält.

Senaste nytt

Säkerställ din ekonomiska framtid – prioritera dina val!

Att säkerställa din ekonomiska framtid är viktigt för att du ska kunna nå dina mål. Det innebär att det...

Fördelar med att bo på landsbygden

Oavsett om du är uppvuxen på landet, eller om du är en stadsbo som funderat på att lämna stan...

Vad är cobots?

Ordet cobots är en förkortning av de två engelska orden collaborative robots, vilket på svenska betyder samarbetande robotar. Det...

Grand design Sverige

Med Mark Isitt som vägledare få vi ta del av ny och spännande arkitektur, personliga boenden och stor design....

TV4 Dömd för Smygreklam i HD

Efter en långdragen rättsprocess har Högsta Domstolen nu dömt TV4 för smygreklam. Livesändningarna av Triss, Lotto och Keno i...

Allt om Åsa Ingrosso

Som maka till restaurangmogulen Emilio Ingrosso har Åsa Ingrosso blivit känd. Åsa, som arbetar med inredning, är en viktig...

Måste läsning

Säkerställ din ekonomiska framtid – prioritera dina val!

Att säkerställa din ekonomiska framtid är viktigt för att...

Fördelar med att bo på landsbygden

Oavsett om du är uppvuxen på landet, eller om...

Relaterat
till dig