BloggHur mycket koffein i Redbull?

Hur mycket koffein i Redbull?

-

Försäljningen av energidryck har ökat lavinartat de senaste åren och nått en helt ny kundkrets. Tidigare var målgruppen ungdomar som var vakna hela natten på grund av datorspelande eller rejv-fester. Idag har energidrycken lyfts in i finrummet på ett helt annat sätt och många energidrycker marknadsförs som träningshjälpmedel och som del i en nyttig och balanserad kost. 

Samtidigt har många butiker infört åldersgräns på energidricka. Då ställer man sig frågan “hur mycket koffein i Redbull?”.

Redbull är det populäraste märket på marknaden och 100 milliliter Redbull innehåller 32 milligram koffein. Det är alltså 80 milligram koffein i en Redbull burk på 250 milliliter. Det motsvarar ungefär en vanlig kopp kaffe, i koffeinmängd. Hur mycket koffein är det i en stor Redbull då, alltså en på 473 milliliter? Jo, det är så mycket som 151 mg koffein i en stor burk.

Hur mycket koffein finns i Redbull i förhållande till andra märken?

Hur mycket koffein en burk innehåller varierar kraftigt mellan olika märken. I vissa är det så mycket som 80 milligram koffein per 100 milliliter. Det är alltså 200 gram koffein i en burk som rymmer 250 milliliter. Det motsvarar cirka 2,5 koppar kaffe.

Anledningen till att vissa butiker infört en åldersgräns var för att det larmades om att växande ungdomar drack flera burkar om dagen, vilket kunde medföra skador på hjärtat och hjärnan. Det finns även högstadieskolor som infört stränga regler kring energidricka, eftersom eleverna påverkats märkbart av det höga koffeininnehållet.

För mycket koffein kan ge bland annat hjärtklappning, yrsel, sömnsvårigheter och magproblem. Då barn och ungdomar ofta väger mindre än vuxna kan de påverkas mer. Om man känner ett ständigt behov av att piggas upp under dagarna, eller känner att man inte kan ta sig igenom en dag utan koffein kan det var värt att ta sig en titt på övriga levnadsvanor. 

Senaste nytt

Whiskey sour – en klassiker

Vill man veta något om whiskey sour är det smartast att söka på engelska. Jack Daniel's old no 7...

Webbkryss – Alla rätt svar – Forum

Nedan finner du de rätta svaren. "Hjälte med skepp" Hjälte med skepp - Rätt svar: Theseus "Skrev om utsugare" Skrev om utsugare -...

Populära sökningar på Google från Sverige

alina lopez hur lång kommer jag bli medvind trollhättan jonatan unge flickvän roborock s7 maxv täby centrum öppettider ...

Hur fungerar ett kärnkraftverk?

Att producera el i kärnkraftverk har blivit en alltmer kontroversiell fråga. Säkerhetsregler gör att investeringar i nya kraftverk kan...

Hur mycket kalorier ska man äta per dag?

Vi alla har känt den någon gång, eftermiddagströttheten som kommer. Man kanske varit i skolan eller på jobbet hela...

Hur tar man bort Instagram konto?

Instagram har över en miljard aktiva användare i månaden och är en av världens största sociala medieplattformar. På Instagram...

Måste läsning

Whiskey sour – en klassiker

Vill man veta något om whiskey sour är det...

Webbkryss – Alla rätt svar – Forum

Nedan finner du de rätta svaren. "Hjälte med skepp" Hjälte med...

Relaterat
till dig