Därför bör du sjösätta din båt efter vintern

En båt är en trevlig sysselsättning för alla som gillar att vara på vattnet. Det ger chansen att få uppleva vida vidder, trevlig miljö och upplevelser utöver det vanliga. I ett klimat där det inte alltid är varmt krävs det dock att man har en bra plats att vinterförvara båten.

När sommaren är över innebär det också att det är dags att ställa undan båten för gott. Detta kan du göra på flera sätt men det vanligaste är att man helt enkelt väljer att vinterförvara båten i marinan där man har den eller inomhus någonstans. Du kan förvara båten på vintern på ett smart sätt och ha en mängd fördelar med att göra detta om du jämför med att istället ha båten ute.

Fördelar med att vinterförvara båten bra

  • Du vet att din båt håller längre när du har den förvarad på en trygg plats när det är kallt ute. Med andra ord sparar du helt enkelt pengar på att vinterförvara båten ordentligt.
  • Du har några som tar hand om den och ser till att den ligger säkert även då du inte använder den då det ligger is på vattnet.

Det är alltid bäst och enklast att ha båten i vatten och därför bör du sjösätta din båt efter vintern. Att låta din ligga orörd uppe på land kan ju leda till onödiga skador och att någon tror att man inte använder båten. Du kan få rätt pris från Nordisk Plastkrympning om du är intresserad av att vinterförvara båten så att den också skyddas på bästa sätt.

Om vinterförvaring i tidningarna

Det skrivs då och då om vinterförvaring av båt i tidningarna och vare sig det handlar om att därför bör du sjösätta din båt efter vintern eller något helt annat i ämnet så ska du som äger en båt läsa mycket innan du bestämmer dig för hur du vill göra.

Om den kriminelle mannen som gömde sig under en vinterförvarad båt kan du läsa i den här artikeln i Svenska Dagbladet och detta visar ännu mer på vikten av att man förvarar sin båt på ett sätt som gör att inga obehöriga kan komma åt den på vintern.

Tidningen Smålandsposten skriver i en artikel om att det är viktigt att sjösätta sin båt efter vinterförvaringen och även detta fungerar som inspiration för dig som vill vara säker på att du gör rätt val för dig och din båts behov. Ingen kan ju egentligen jämföra sig med någon annan båtägare. Man måste helt enkelt bestämma sig för vad som ska gälla i ens eget fall varje gång.

Så väljer du den bästa vinterförvaringen för båten

  • Ta reda på vilka kostnader som kan kopplas till vinterförvaringen. Vilken typ är billigast? Vad skiljer denna typ från andra sätt att vinterförvara din båt? Det är viktigt att veta varför man bör välja en viss sorts vinterförvaring framför en annan. Då blir det nämligen lättare att ta ett beslut kring budgeten och hur mycket man kan spendera på detta. Gör en budget baserat på vad du ser så är det lätt att också bedöma hur mycket du måste spara ihop för att ha råd med det hela. Be om hjälp om du inte vet hur du ska göra din budget. Detta finns att få både i media, böcker och genom att du frågar någon som är duktig på siffror i din omgivning.
  • Kolla upp alla företag du hittar som har att göra med produkter och material som gör att du bättre kan ta hand om din båt och/eller företag som erbjuder vinterförvaring. Detta gör du enklast genom att söka efter deras namn på nätet. Där finns allt från omdömen till information i artiklar som kan hjälpa dig att ta ett bra beslut. Förekommer de exempelvis på ett negativt sätt i flera artiklar så kan det vara läge att fundera på att istället välja någon annan. Du vill ju inte riskera att betala pengar för något som inte är bra för dig eller din båt.
  • Fråga andra som har en båt om de har några tips. Vare sig det gäller material eller produkter som hjälper dig att ta hand om båten eller ren vinterförvaring. Så länge du väljer att höra med människor som vill dig väl så kan du vara säker på att du får svaren du behöver. Det är ju viktigt att kunna lita på de tips man får.
  • Ställ frågor till företaget du vill handla av eller till dem som du vill ställa båten hos över vintern. Det kan handla om allt från att därför bör du sjösätta din båt efter vintern till något annat. De svarar gärna om de är seriösa med sin verksamhet eftersom de vill hjälpa dig till rätta.
  • Läs igenom vilka regler och villkor som gäller för det köp du gör. Du vill ju vara säker på att du inte missar något som kan komma att spela en avgörande roll om du till exempel skulle känna dig missnöjd med något som har med det hela att göra. Ställ frågor och be gärna en vän att vara med och läsa tillsammans med dig. Då minskar ni risken för att ni ska missa något viktigt. Be företaget att justera avtalet om något inte känns bra för dig. Gör dem inte det kan det vara tillräckliga skäl för att du istället ska arbeta tillsammans med ett annat företag.

Därför bör du sjösätta din båt efter vintern

Det är viktigt att du tar de bästa besluten för din båt, oavsett om det gäller vinterförvaring eller något annat. Du vill ju att den ska fungera och hålla länge så att du kan njuta av den ute på sjön eller havet. Vare sig du älskar att vara ute med båten ensam eller tillsammans med familj och vänner så är det ditt ansvar att som ägare ta hand om båten.

Då kommer du att kunna se fram emot många somrar med härliga båtturer som du sedan kan ha i minnesbanken inför vintern. Det är helt enkelt något som du kan se fram emot när du plaskar genom snöslask på väg till bussen på morgonen.

Att sjösätta sin båt efter vintern är bra eftersom den då hålls koll på och du kan vara säker på att den kommer till användning. Efter att ha förvarat den på ett smart sätt under det kallare halvåret så kan du också känna dig trygg med att den inte har slitits på.

Den som äger en båt vet att det är svårt att slå känslan av att åka ut på vattnet en tidig morgon eller vara på väg hem genom kvällen efter en trevlig dag på sjön. Att få njuta av detta är något alla kan vara med om genom att man tänker igenom sitt båtköp ordentligt och att man dessutom räknar på alla de kostnader som kan tänkas tillkomma när man vill ta hand om sin båt på allra bästa sätt. Med ett köp kommer ett ansvar, speciellt om det gäller något så pass stort som en alldeles egen båt. Livet går inte i repris så det gäller att ta tillvara på alla de stunder man kan för att ha något fint att se tillbaka på när man kommer längre upp i åren.