Billeasing och fleet management för ditt företag

För att ett företag ska kunna gå runt behövs mer eller mindre alltid något slags fordon. Det kan vara du själv som behöver ta dig till platser eller kunder eller också har du eller ni anställda som behöver komma iväg snabbt och lätt. Då kan möjligheten att leasa tjänstebilar vara något för ditt företag.

39-företagsleasing-bilDet finns så klart en möjlighet att köpa hem x antal tjänstebilar som de anställda kan utnyttja när de arbetar. Men sedan finns också alternativet med företagsleasing som du bör spana in om du inte har gjort det ännu och är på jakt efter fordon till företaget.

Internationella firmor

Någonting som kan vara värt att tänka på när ni eller du är ute efter ett leasingföretag, som du kan anlita för att underlätta för ditt företag, är att välja en internationell aktör. I dag finns det en hel del olika bolag att vända sig till.

På Råsundavägen 12 i Solna ligger till exempel LeasePlan företagsleasing vilka är marknadsledare inom fleet management. Detta är en minst sagt global aktör som ger dig möjlighet till hjälp och support dygnet runt alla dagar i veckan runt om i hela världen. Men det finns så klart flera andra firmor som du kan titta lite närmare på för att hitta den som du tycker passar ditt företags behov på bästa sätt.

Operationell leasing

I dag finns det en tjänst som kallas för ”operationell leasing” och denna återfinns bland annat hos LeasePlan. Den stora och väsentliga skillnaden mellan det man kan kalla för ”vanlig leasing” och den som kallas för operationell leasing är att du och ditt företag slipper den ekonomiska risken. Den risken står i stället leasingföretaget för.

Och detta kan vara ett nog så skönt ansvar att slippa med tanke på att det inte är särskilt lätt att hålla en vagnpark under kontroll. Här är det en hel del processer som är på gång och det är inte minst många beslut som ska tas på olika nivåer.

Därmed kan ditt företag som är i behov av bilar till sina anställda leasa förmånsbil hos LeasePlan och slippa bekymra sig över eventuella ekonomiska risker om något skulle ske med bilen. På så sätt kan ni också lägga ner mer tid och fokus på andra punkter i företaget som behöver er uppmärksamhet.

Det finns också någonting som kallas för fleet management som innebär att ni kommer att kunna få bättre kontroll över kostnader som rör tjänstebilarna och liknande samt få bättre effektivitet och tillgänglighet. Ni kommer helt enkelt att få hjälp med att pressa kostnaderna till lägre nivåer.

Efter era behov

Eftersom de flesta företag fungerar på olika sätt erbjuder leasingföretagen i dag vanligtvis olika typer av skräddarsydda tjänster så att de ska kunna fungera på bästa sätt för just ditt eller ert företag. Och då kvittar det hur många fordon det rör sig om.

En annan fördel med tjänstebilar via leasing är att ni blir en attraktivare arbetsgivare. Ett bra exempel är att anställda på Scania erbjuds förmånsbilar i ett samarbete med Volkswagen Group Sverige.